Epiphan Webcaster X2 purchased Year 2020. Green Light and does not start


#1

Hello, today the video of Epiphan WEBCASTER X2 does not work, the green light turns on and does nothing. It worked normal, I turned it on to enter the title, I turned it off and when I turned it on again, it didn’t turn on, the green LED remains fixed and does nothing, I put the monitor and it tells me that it has no signal. What I turned off, connected the mouse and the monitor, inserted an SD memory, connected to the Internet. I pressed the reset button, turned it on and when the green light came on, I released the reset button, and after 10 minutes, it still does nothing. How could I start the program or start? It urges me a lot. Thank you

In Spanish:

Hola, hoy no me funciona el video de Epiphan WEBCASTER X2, Se enciende la luz verde y no hace nada. Funcionaba normal, lo encendí para ingresar el título, lo apagué y cuando lo encendí nuevamente, ya no se encendió, el LED verde permanece fijo y no hace nada, puse el monitor y me dice que no tiene señal. Lo que apagué, conecté el mouse y el monitor, inserte una memoria SD, conecte a Internet. Presioné el botón de reinicio, lo encendí y cuando se encendió la luz verde, solté el botón de reinicio, y después de 10 minutos, todavía no hace nada. ¿Cómo podría poner el programa o comenzar? Me urge mucho. Gracias


#2

What is being displayed on the built in screen?
It looks like you also emailed our support team, they will follow up with you there for additional details.


#3

Hi, you can’t see anything, you hit the button, turn on the green light and that’s it, it doesn’t start. I need an urgent response, nobody answers me, and I don’t want to return it, I like it a lot and it’s very comfortable. I guess putting the update again or something, it will work, but it gives me no choice, I do the reset and nothing, I do the reset with the screen and the mouse, and nothing, I do it with an sd memory, in case you need it and neither. It neither starts nor gives a video signal or anything, it does nothing. Yesterday turned on, I just put the title to stream. I turn it off and then connect it to emit and it doesn’t turn on, just the green light, or monitor (which says there is no signal), or the integrated screen (which normally turns on) or anything. I can’t reset it or anything, it’s like I don’t have an operating system.
In Spanish: Hola, no se ve absolutamente nada, le das al botón, enciende la luz verde y ya está, no arranca. Necesito una respuesta urgente, nadie me contesta, y no quiero devolverlo, me gusta bastante y es muy cómodo. supongo que metiéndole de nuevo la actualización o algo, funcionará, pero no me da opción, le hago el reset y nada, le hago el reset con la pantalla y el ratón, y nada, lo hago con una memoria sd, por si la necesita y tampoco. Ni arranca ni da señal de video ni nada, no hace nada. Ayer encendió, solo le puse el titulo para emitir en streaming. Lo apago y luego lo conecto para emitir y ya no enciende, tan solo la luz verde, ni monitor (que dice que no hay señal), ni la pantalla integrada (que normalmente se enciende) ni nada. Es que tampoco puedo resetearlo ni nada, es como si no tuviera sistema operativo.


#4

Hey Juanjo,
I am having the same problem as you are and i see you had no response other than they would respond to you by email. Were you ever able to resolve your issue?


#5

Hello, unfortunately I had to return it, however, my luck is that I bought it only 15 days ago and they have sent me a replacement unit and it only took me 3 days from the USA. If I had to send it through RMA, it would not be worth it and I would have thrown away the money since the transport from Spain to the USA. It is worth almost as much as the equipment. Today I have the new one, I will start to program and update it, although the latter I think is what caused the crash. But as it is under warranty again, let’s see what happens. I think that if he is from the same game, he will continue to have the same problem, because I did NOT do anything to him, it was the team that failed after a 4-hour work day, which should not have happened. said the epiphan technician. In my opinion, it is as simple as passing the operating system (android) again with a good reset and through the SD card, but it has no option …
"Hello,
Sorry to hear about this. This is a failed unit unfortunately and will need to be RMA’ed for a replacement. Fortunately it is certainly within the warranty period. You can try contacting the reseller you purchased this from to see if they will help here. Or if they cannot you can file an RMA with us directly here: https://www.epiphan.com/support/rma-request/

We hope this response has sufficiently answered your questions. If not, please do not send another email. Instead, reply to this email.

Adam Frame
Senior Technical Specialist "

Hola, por desgracia tuve que devolverlo, no obstante, mi suerte es que lo compré hace tan solo 15 dias y me han enviado una unidad de reemplazo y solo me tardó 3 dias desde EE.UU. Si hubiera que enviarla a través de RMA, no me merecería la pena y hubiera tirado el dinero ya que el transporte desd España a EE.UU. vale casi tanto como el equipo. Hoy tengo el nuevo, empezaré a programarlo y actualizarlo, aunque esto último yo creo que es lo que le ha provocado el cuelgue. Pero como está en garantía de nuevo, vamos a ver que pasa. Yo creo que si es de la misma partida, seguirá teniendo el mismo problema, porque NO le hice nada, fuél el equipo que falló despues de un dia de trabajo de 4 horas, que no debería haber pasado… Paso a continuación lo que me dijo el técnico de epiphan. En mi opinión, es tan simple como pasarle de nuevo el sistema operativo (android) con un buen reset y a traves de la tarjeta SD, pero no tiene opción…